Ailede erken menapoz öyküsü olanlarda, standart infertilite değerlendirme testlerinin dışında, kandan bakılan genetik testler ve antimüllerian hormon dediğimiz yumurtalık kapasitesini gösteren testler yapılmaktadır. 

Erken menapoz risk grubunda olan hastalara yumurta dondurma (oosit freeze) seçeneği mutlaka sunulmalıdır.

İnfertil olmayan, ancak üreme yeteneğinde azalma görülen tıbbi olarak “subfertil” dediğimiz bir hasta grubu daha tanımlanmaktadır. Bu hastalarda yapılan testlerde problem olmamasına rağmen gebeliğe ulaşmada zorluk vardır. 

Basit düzenlemeler ve destekleyici tedaviler ile rahatlıkla gebelik elde edilebilmektedir. İnfertilite, çiftlerin birlikte değerlendirilmesi gereken bir durumdur. 
Bu nedenle araştırmalarda mutlaka erkek partner de detaylı değerlendirilmelidir.
 
Geçirilmiş ameliyatlar, çocukluk çağındaki enfeksiyonlar (özellikle kabakulak hastalığı), sistemik hastalıklar (şeker hastalığı, kalp hastalığı, kanser öyküsü), çevresel faktörler (sigara, alkol kullanımı, kimyasal maruziyeti) sorgulanmalıdır. 

Çocuk tedavilerine başlamadan önce semen analizi denilen sperm değerlendirilmesi de yapılmalıdır. Özellikle ​spermiogram testinde spermlerin hareketi, sayısı ve yapısı incelenmelidir. 

RANDEVU ALIN

Dilerseniz Biz Sizi Arayalım

Mesajınız gönderildi. Teşekkürler.
Mesajınız gönderilemedi.